От момента,  в който надуят  парното в затвора става като

...
От момента,  в който надуят  парното в затвора става като
Коментари Харесай

Мозъкът на "Килърите" проговори за условията в затвора и разкри истината за смъртта на страшилището Горан

От момента,  в който надуят  парното в пандиза става като сауна. Това парно го надуват съвсем до 100 градуса  и по тази причина Горан умря, беше сварен, по този начин го надуват, че вътре става като сауна. Само с отваряне на капака на вратата на килията може да се контролира. Но капаците бяха заварени  през 2014 година. Първо ги направиха да се заключват, а преди този момент ние си отваряхме когато желаеме. 2014 година взеха решение да ги заключат, инсталираха специфични заключалки и след това ги счупиха и най-после ги завариха и пробиха по междинната дупка за шпионка. Това свидетелства пред съда в Бургас 59-годишният Георги Вълев, наказан на пожизнен затвор за присъединяване в групата за мокри поръчки „ Килърите “, осведоми BurgasInfo. Миналата седмица Вълев бе доведен под засилена полицейска защита в съда в Бургас, където бе свикан като очевидец на различен лишен от независимост – Стефан Стефанов, който през март 2011 година нахлу въоръжен в клон на " Инвестбанк " в центъра на Сливен, простреля охранителя и взе други шестима чиновници в банката за заложници. Сега Стефанов съди страната за неприятните условия зад решетките и желае 36 000 лева обезщетение. Вълев, излиза наяве от протокола на правосъдното съвещание, е бил в една килия със Стефанов от 3 септември 2011 година Били са във втора зона с нараснала сигурност на Бургаския затвор.

„ Със Стефанов сме били близо 3 години дружно във втора зона. Ние сме 24 часа заключени в тези килии. Храним вътре и защото няма столчета, употребяваме кофите, на които сядаме. Ползваме една кофа за тоалетна... Има случаи когато при почукване отварят за огромна потребност или пък отварят с огромно забавяне, само че споделят, че не са длъжни и в кофата се правят тези потребности.За кофата не дават препарат, тя се мие единствено с вода. Когато урината са отсрочва тя извънредно мирише. Това нещо с вода е невероятно да се измие, защото урината е доста мощна. Осветлението-има една дребна обикновенна лампа, която свети непрекъснато, само че тя не компенсира неналичието на дневна светлина. Нощем от нея не може да се спи, тъй като не я угасят. На всеки половин час минават да видят през шпионката или до момента в който се отваряха капаците, които бяха с размери 25-25 см “, споделя Вълев.

Затворникът се оплаква и от „ неканените “ жители в пандиза. „ Пълно беше с хлебарки още с постъпването, правехме клопки цялостни с хлебарки. 2014 година пръскаха с препарат, изкараха всички и напръскаха и изчезнаха хлебарките и до сегашния миг няма. Но се появиха дървеници и в този момент съм целия изяден от дървеници, тъй като аз съм от нощес тука. Очите ми са затворени, през облеклата ме хапят, главата, лицето бузите. Изцяло съм изяден от дървеници. Затворът е цялостен с дървеници, няма място където да няма. Аз сега бях настанен в отремонтирана част, която е като двузведен хотел, с тоалетна, мивка, без баня, всичко е ново направено, както би трябвало, само че оборудването – шкафчета, кревати, дюшеци е като в цигански лагер, само че от най- долните “, акцентира Вълев.

И макар, че към този момент не е в Бургаския затвор, дава рекомендации към управлението по какъв начин да обнови интериора в килиите: „ Вишките са старите, мръсните дюшеци, цялостни с дървеници, не са боядисали тези вишки. Можеха да сложат нови дюшеци, тъй като тези са цялостни с дървеници. И в новата част е цялостно с дървеници и изискванията също са толкоз безчовечен, тъй като от дървениците не може да се спи едно захапване води до мощен сърбеж, парене и болежка, от която се събуждаш и почваш да се чешеш.Лампите към този момент ги гасят нощем, дървениците са нощни инсекти. Излизат единствено нощем, това е извънредно нечовешко и грубо. Да не можеш да спиш.Аз се оправдавам за типа, в който съм, тъй като съм отекъл и недоспал “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР